fbpx

Въпроси и отговори

Ако имате интерес към Little Programmer, но ве още не сте сигурни дали играта е подходяща за вас, или пък имате въпроси относно ползите от нея, вероятно следните отговори ще са полезни.

За кого е подходяща играта Little Programmer?

Little Programmer е игра за деца от 4 до 12-годишна възраст и техните родители.

 

Ако искате да запознаете детето си с програмирането без да го натоварвате с уроци или дигитални обучения, играта е отлична първа стъпка. Вместо суха теория и сложни упражнения, Little Programmer поднася концепции като алгоритми, условни операции, програмни цикли и рекурсия под формата на забавна семейна игра.

 

Веднъж свикнали с тези основни за програмирането понятия, децата ще бъдат далеч по-подготвени да ги приложат отново в бъдеще в езиците за програмиране, било то в училище, университет или работа.

 

С колко човека се играе играта?

За Little Programmer са нужни от 1 до 4 играчи (деца) и един водещ (родиел).

С какво Little Programmer е по-различна от други детски игри?

С фокусът си върху програмирането.

 

Повечето детски настолни игри имат единствена цел развлечението, някои STEM игри развиват и логическото или математическо мислене. Little Programmer набляга изцяло на програмирането като всеки ход, който децата изиграват, образува алгоритъм на движение, във всяко ниво следващо ниво е заложен нов програмен принцип, който децата прилагат.

 

Може да мислите за играта както като забавление, така и като обучителен материал и упражнение за алгоритмично мислене.

 

Ще имам ли полза от играта след един месец, след една година, след пет години?

Неслучайно препоръчваме Little Programmer за сравнително широк диапазон от детска възраст—между 4 и 12 години. Причината е, че също толкова широк е и диапазонът на трудност на играта, разпределен в шест нива.

 

Първото и най-просто ниво е лесен старт дори и за най-малките, то включва само основните карти за движение на героите и се играе без препятствия. Последното, от своя страна, включва методи за решение, които биха затруднили и ученици изучаващи информатика.

 

Целта е да разполагате с обемен източник на знания, който не просто да омръзне и да бъде заменен със следващата игра, а да служи като верен помощник на детето с години. Важна е ролята на родителя, който да съобразява нивото на играта спрямо това колко добре се справя детето към текущия момент. Ако дете започне да открива решенията бързо, или пък започне да губи интерес, вероятно е време да го запознаете и със следващото ниво.

 

Какви са дългосрочните ползи от Little Programmer:

 

  • В началото играта ще бъде интересно занимание, детето бързо ще свикне с правилата и ще опознаете героите в играта.
  • С всяко ново разкрито ниво детето ще научава нов принцип в програмирането, след което ще му е нужно време да свикне да го прилага. Щом усвои новото умение, уверете се, че му оставяте възможност да го упражни добре и прилага все по-често.
  • Дори и временно детето да загуби интерес преди да достигне последното ниво, запазете играта за по-късен етап.
  • След време вероятно детето ще изучава същите концепции в училище, академия или университет, при което опитът с Little Programmer ще служи като тяхна референция и аналогия. Деца, усвоили тези концепции в ранна възраст, ще имат голямо предимство при усвояването на теорията зад тях.

Искам детето ми да учи прогрмаиране. Какви други опции има освен Little Programmer?

Има няколко различни начина да запознаете едно дете с програмирането:

 

  • Академии и уроци по програмиране за деца – сравнително сериозна инвестиция, изисква постоянство, но може да доведе до добри резултати
  • Онлайн игри или обучителни езици (например езикът Scratch) – сравнително трудно начало, ако детето покаже интерес могат да бъдат полезни
  • STEМ игри, развиващи логическото мислене – богато разнообразие, в повечето случаи не толкова тясно обвързани с програмирането
  • Little Programmer баланс между лесно начало и сравнително малка инвестиция
Какво да правя ако детето ми не хареса играта?
Ако по някаква причина играта не ви допадне, имате право да я върнете в рамките на 14 дни. Дори и този период да изтече, ако все пак искате да върнете играта, свържете се с нас.
Little Programmer ще научи ли детето ми да програмира?

Играта ще покаже на детето първите стъпки в програмирането в сравнително комфортни условия – в семейна среда, без екран, под формата на игра. С времето, усвоявайки концепциите добавени в по-високите нива на играта, детето ще придобие усет за някои от фундаменталните принципи в програмирането.

 

Това е добра основа за по-нататъчно развитие в тази сфера. Естествени следващи стъпки са уроци по програмиране или първи стъпки по писане на програми на компютър.

Трябва ли да присъствам по време на играта или мога да оставя детето/децата сами?

В началото присъствието на родител е важно за да помогне за разбирането на правилата и придобиването на увереност.

 

Веднъж щом децата свикнат с текущото ниво на играта, може спокойно да ги оставите да играят сами. При преминаване на следващо ниво родителят отново трябва да присъства, за да обясни каква точно е промяната и да помогне в случай на въпроси.

Какви опции за плащане и доставка предлагате?

Може да разгледате опциите в страницата Плащане и доставка.

Ако имате нужда от още помощ или искате да зададете конкретен въпрос, свържете се директно с нас през Контакти.

Shopping Cart