fbpx

Как да откриете качествено онлайн обучение по програмиране за деца

Когато става въпрос за изучаване на основни умения в наши дни, програмирането се счита за изключително важно, тъй като то подготвя децата за бъдещето и гарантира, че са запознати с най-новите технологии.

По-малките деца имат любопитен характер и родителите биха могли да се възползват максимално от него, като ги запознаят с основите на компютърните науки в ранна възраст.

Изборът на подходяща платформа за онлайн обучение за вашето дете може да бъде трудоемка задача, затова на помощ може да дойде следния добре проучен списък от съвети и онлайн платформи за програмиране.

 

Съвет #1: Започнете рано!

Думата “Програмиране” звучи сложно, но в действителност това е средство за комуникация с компютри, което ни позволява да им даваме прости инструкции за изпълнение на задачи.

Изучаването на прости концепции за програмиране на учениците от начално училище ще гарантира, че те имат солидна основа за разбиране на сложни концепции в бъдеще.

Mетодите на обучение със символи и стрелки, като решаване на символни уравнения за илюстриране на основите на програмирането, са показали значителни резултати в това отношение.

 

Съвет #2: Започнете с математически задачи с деца

Лесни за решаване упражнения като събиране, изваждане, и умножение ще подобрят когнитивните способности на децата и ще им помогнат да прилагат тези концепции в ситуации от реалния живот.

Програмирането е изобразяване на абстрактни концепции и решаването на умствени математически задачи с деца е най-добрият начин да им помогнете да визуализират идеи.

 

Съвет #3: Запознайте децата с програмисткия жаргон

Доказан факт е, че най-добрият начин да научите основни понятия на сложни предмети е да разберете езика.

Родителите могат да приложат тази стратегия, за да запознаят децата си с основните програмни термини. Добра начална стъпка би била да започнете с лесни термини, като например:

Променлива (variable): Запознайте децата с концепцията за съхранение като променливи с помощта на примери от реалния живот, като съхраняване на различни неща в кутии и назоваването им, и използвайте тези имена, за да посочите съхранените обекти.

Цикъл (loop): Повторението на блок от код е известно като цикъл. Направете случаи на използване и приложете концепцията за цикъл в реално време за различни условия, за да прекратите цикъла.

Функция (function): Това е друг пряк път за програмиране, който позволява на програмиста да изпълнява различни действия последователно, без да пише дълги блокове от код. Представете израза на децата, докато решавате някои по-прости задачи.

Бъг (bug): Най-популярният термин за програмиране е т.нар. “бъг”—грешки, които възпрепятстват функционалността на определен код. Използвайте концепцията за “бъгове” и ги поправяйте чрез добавяне, изтриване на някои команди или коригиране на синтаксиса.

 

 

Изберете правилните курсове по програмиране за вашите деца

За повече помощ в начина на програмиране на вашите деца, разгледайте следните онлайн ресурси и платформи за програмиране.

 

LightBot

LightBot работи върху проста образователна техника и прави концепциите за програмиране лесни и разбираеми за вашите деца, а платформата предоставя учебни ресурси за всички възрасти в интерактивна среда.

LightBot е игра базирана на пъзели. Платформата подобрява уменията за програмиране на децата с широк набор от логически уроци.

 

Blockly

Ако търсите интерактивен забавен начин да помогнете на детето си да програмира, Blockly е идеалното място да започнете. Сайтът съчетава игрите в програмирането, за да предостави функционално и увлекателно учебно изживяване. Платформата предлага стратегия за игри за обучение на деца по време на интерактивни предизвикателства.

Blockly работи с плъзгане и пускане или въвеждане на блокове от код, за да създадете история, да решите пъзел или да постигнете цели след изпълнение на задачи. Разделът с незабавни резултати позволява на децата да следят своите постижения, като им помага да си представят по-конкретно възможности си.

 

Codecombat

Codecombat.com предоставя комбинация от RPG игри и текстово програмиране. Уебсайтът предлага изключително интересно учебно изживяване и е достъпен през всички браузъри.

Code Combat се базира на синтаксис за програмиране в реално време, като използва текстов редактор, което позволява на децата да се запознаят с езици за програмиране като CSS, HTML, Python и JavaScript.

Неговата безплатна версия въвежда първоначални знания за програмиране, като учи децата на основни параметри, синтаксис, низове, променливи, цикли и аргументи.

 

Roblox

Roblox предоставя игри за много играчи със среда за програмиране, която позволява на децата да проектират игри с въображението си, докато се учат да програмират. Геймифицираните методи на преподаване на Roblox наистина са сред най-добрите възможности за учене.

Roblox предоставя функцията Hour of Code, която позволява на децата да създават лични истории след като завършат уроците си.

 

Khanacademy

Khan Academy е добре известен уебсайт, който предлага безплатни уроци по програмиране и предоставя обширна библиотека за всички предмети. Просто потърсете желания курс и започнете да го учите безплатно.

Khan Academy предлага различни курсове по компютърни науки, основи на програмирането, Интернет 101, криптография, алгоритми и много други.

Khanacademy не е за вас, ако детето ви обича геймификацията в ученето, тъй като не предлага преподаване по визуален начин.

 

 

Заключение

Програмирането се развива като основно умение и всички запалени родители, които искат да запознаят децата си с това умение отрано, могат лесно да го направят чрез горните методи за обучение.

Всички опции са отлични платформи за онлайн развитие и могат да служат като отправна точка за пътешествието на вашето дете в програмирането. Тези сайтове за електронно обучение предлагат комбинация от дейности, забавления, игри и възможности за самообучение за деца и им помагат да изследват света на програмирането.

Да се ​​научат да програмират ще подготви децата за бъдещето, тъй като ще им позволи да мислят аналитично и в крайна сметка ще подобри тяхното въображение и креативност.

Така че, ако искате вашето дете да бъде бъдещ шампион по програмиране, запишете го в някоя от платформите за програмиране днес.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart