fbpx

Пет причини да изберете програмирането за вашите деца

Все още „програмиране“ е чужда дума за някои хора, но е факт, че светът на технологиите се развива скорострелно, така че и вие не бива да изоставате!

Възможно е детето ви да разполага с умения, свързани с програмирането, а изобщо да не предполагате за това. Да, в училище се изучават компютърни технологии, но в колко от тях преподаването се представя по интересен и забавен начин, така че малките любопитковци да очакват с нетърпение и трепет всеки следващ час?

Новото поколение деца предполага нови начини за обучение. Детските игри са чудесен избор, с който да провокирате интереса на всяко дете – затова превърнете игрите в помощно средство за обучение. Открийте в кои сфери са интересите на детето ви, какви заложби има то и му помогнете да ги развие по приятен и естествен път. Колкото по-рано направите това, толкова по-лесно ще ви бъде занапред, а на детето ви – още повече. 

 

 

Изберете подходящи развиващи игри, които да съчетаят перфектно образователната и развлекателната част в едно. В случай, че можете да избирате, нека това бъде игра с животни – децата просто ги обожават!

Първи стъпки в програмирането може да направите с бордовата игра Little Programmer, която учи децата на реални принципи и основни стъпки в програмирането по лесен и увлекателен начин. Освен това е бордова игра, която ще отдели децата от екраните и ще развие у тях умения като  последователност, концентрация и креативност.

Ако се притеснявате, че децата бързо ще загубят интерес, се успокойте, защото настолната игра представлява един обемен източник на знания (с 6 нива на трудност), който няма просто да им омръзне и да бъде заменен със следващата игра, а ще им помага с години.

 

 

5 причини да изберете програмиране за вашите деца

  • Една от основните причини да научите децата на програмиране, е че това им помага да развиват важни умения, като решаване на проблеми и критично мислене. 
  • Този тип бордова игра изисква от децата да мислят логично и систематично, което със сигурност ще им помогне в живота и занапред; ще ги научи на много полезни знания, обхващащи не само света на компютрите, а изобщо заобикалящата ги реалност. 
  • Обучението по програмиране „изстрелва“ децата ви крачка пред останалите. Компютърните науки са една от най-бързо развиващите се области, а уменията по програмиране са сред най-търсените. Учейки децата да програмират, вие им давате възможност да преследват широка гама от вълнуващи и добре платени кариери в бъдеще. 
  • Програмирането е чудесен инструмент, който помага на децата да се изразяват творчески. Те могат да използват програмиране, за да създават свои собствени игри, анимации и други цифрови проекти, интересни за тях. Именно това ще насърчи тяхната креативност и себеизразяване – ще ги превърне в по-отговорни и концентрирани. 
  • Тази активност спомага за обогатяването на общата култура и опознаването на света. Програмирането може да се използва за обучение на деца за учебни предмети като математика, физика и инженерство. Освен това е в помощ и в изучаването на теми като роботика, изкуствен интелект и машинно обучение. 

 

 

Обучението на децата да програмират може да бъде забавен и увлекателен процес, който да ги въведе в света на технологиите. Това е един чудесен начин да създадете у тях интерес към компютърните науки и технологии, който може да продължи и цял живот – кой знае. Давайки възможност на децата да учат програмиране, вие им предоставяте шанса да изследват света на технологиите по начин, който е едновременно забавен и образователен.

В заключение – обучението на децата да програмират е важен процес. Той ще развие у тях умения, качества и знания, които  ще са им нужни през целия живот и ще им предостави повече възможности за успешна кариера в бъдеще.

Ако сте решили да обучавате децата си за програмиране – направете го атрактивно и забавно с Little Programmer.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart